Št. produktov: 0
Kimchi je naravno kisana, pikantna mešanica zelenjave. Recept zanjo izvira iz Koreje, kjer je izjemno priljubljeno živilo, ki ga domačini jedo z rižem, v juhah, palačinkah, ... ali kar tako. Je svež, nepasteriziran (in zato probiotičen), brez aditivov.
Sestavine: kitajsko zelje (večinoma od kmetije Novak), daikon redkev, mlada čebula, čili, riževa moka, česen, sušen paradižnik, gobe, morske alge, sezam, ingver, sol (2%). Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, soje, arašidov in gorčičnega semena.
Rok trajanja: najmanj 5 mesecev. Hraniti v hladilniku.
Sestavine: kitajsko zelje (večinoma od kmetije Novak), daikon redkev, mlada čebula, čili, riževa moka, česen, sušen paradižnik, gobe, morske alge, sezam, ingver, sol (2%). Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, soje, arašidov in gorčičnega semena.
KIS IN KVAS
Kis in kvas proizvaja vegansko fermentirano hrano - miso, sojino omako, natto, amazake, tempeh, kimchi, ... Za vse izdelke in žit, stročnic in semen imamo eko certifikat, velika večina izdelkov pa je v stekleni oz. povratni embalaži (vzamemo nazaj in ponovno uporabimo). Vsi so narejeni v naši kuhinji v Ljubljani, brez aditivov in brez krajšnic pri pripravi.
NAREJENO TUKAJ IN ZDAJ.
Radi imamo fermentacijo! Poleg tega radi tudi dobro in zdravo jemo ter kupujemo sveže in lokalno pridelano ali izdelano. In ker razen kisle repe in zelja v Sloveniji nismo našli prav veliko drugih svežih, kakovostnih fermentiranih živil, smo jih naredili sami. Edini v Sloveniji delamo tempeh, amazake in še marsikaj.
NARAVNO, FERMENTIRANO.
Fermentacija je čudež narave, ki smo ga ljudje odkrili po naključju in na katerega smo do pred kratkim že kar malo pozabili. Z njeno pomočjo stročnice postanejo lažje prebavljive, zelenjava se preobrazi v probiotično živilo in riž v okusno sladico. Le kako se to zgodi?
Št. produktov: 0